Siljan Runt


Bestämde mig fredag eftermiddag att köra Siljan Runt, var lite tveksam att behöva gå upp så fruktansvärt tidigt då sömn är en bristvara just nu som föräldraledig. Fick ledigt under natten och sov i gästrummet, lyxigt värre 🙂

Planen var att köra med nån av ”snabbgrupperna” och valet föll på den första gruppen som stack iväg. Blev nog en klunga på 70 pers kanske?

Tempot var lugnt till en början och det kändes mer som att köra i en tävlingsklunga än ett motionslopp. Det var många som inte ville dra och eftersom jag startat ganska långt bak var det svårt att komma fram och hjälpa till med dragarbetet om man nu inte ville åka om halva klungan med vind på näsan.

In mot Mora som kommer vi till en järnvägsövergång och där flyger massvis med flaskor, lite panik i klungan och nån bredvid mig kraschar i backen och ser ut att slå i huvudet lite otäckt. jag lyckas bromsa och undvika flaskorna med helt plötsligt kommer det nån bakifrån och brakar rakt in i mig på nåt sätt så jag flyger ner i diket och blir liggandes med kramp i ena låret. Försöker få ur benen ur pedalerna och försiktigt resa mig. I med mina flaskor som ramlat ur upp på cykeln och försöka få på kedjan. Ser nu att klungan är en bra bit fram och vi är inte många kvar efter vurpan. Var två stycken en bit framför och blev säkert kvar någon vid kraschen. Jag sätter av i maxtempo och känner att benen är iaf pigga, så det kanske kan gå att komma ikapp? Är ikapp de två framför och lämnar dem ganska snabbt genom en rondell. Här börjar det bli riktigt jobbigt då det inte är lätt att gå ikapp en motionsklunga som har som mål att köra så snabbt som möjligt. Klungan börjar dra ifrån. Nu kommer det upp en Siljan Runt servicebil/följebil som måste ha sett vurpan och nu vill hjälpa mig upp till klungan. Måste ha varit en erfaren chaufför då han höll ett riktigt jämnt tempo tills jag väl val ikapp klungan. Men det var ingen barnlek trots hjälp av bil. Låg på riktigt hög puls och det var på gnällen att jag kunde gå ikapp. Fick iaf tag i svansen på klungan och lyckades slita mig med och sakta med säkert avancera upp till en lite mer stabil del av klungan.

Nu fick jag lov att sitta och försöka återhämta mig så gott det gick, det tog ganska lång tid innan pulsen började sjunka ner mot lite behagligare takt. Nu blev fokus på att dricka och stoppa i mig lite käk för att förhoppningsvis piggna på mig lite.

Ut från Orsa var det ny bansträckning för min del, ett motlut med kantvind. Här gick det undan och klungan låg på ett led och det var nog många som led här. Jag försökte avancera lite mer för att inte riskera att åka av bland trötta cyklister. Här kändes det som att kroppen börjat återhämta sig. Upp och hjälpa till med dragjobbet för första gången på hela loppet. Lite illa, men får skylla på vurpan 🙂

Hade bestämt langning i backen ut från Rättvik, så hoppade över när jag hade chansen på vätska i Mora. När jag väl kom till Rättvik så fanns ingen langning, så fick smått panik då min vätska började ta slut. Kanske de står i Tällberg? Inte där heller, här började jag känna av att jag inte hade druckit nog bra. Kunde inte heller dricka ikapp då jag skulle gå torr i ett naffs. Ut från Leksand börjar benen att krampa i backar men kan fortsatt hänga med. Såg till min lycka att mina langare stod längs vägen, fick tag på en flaska och började genast kampen mot vätskebristen. Gick snabbt att göra slut på den vätskan också.. Hängde fortsatt med även i några backar men sedan hamnade jag långt bak i svansen och där var det jobbigt och ryckigt att ligga. I en slakmota 2.5 mil från mål fick jag ge mig, det gick inte att slita mig med längre benen var helt döda. Hade knappt styrfart och kampen för att komma under fyra timmar började. Försökte räkna ner vilket tempo jag måste hålla för att klara detta. Kom ikapp en Brudpiga-cyklist och vi turades om att dra. Vi lyckades väl få upp farten till över 30 och kunde rulla på mot mål. Men så fort det blev lite uppför fick jag tufft. I backen upp mot Sollerön och målet fick jag släppa brudpiga-cyklisten och tappade här 1 minut på inte många minuters cykling. Helt död alltså!

Lyckades gå in på 3.49 eller nåt sånt och får vara riktigt nöjd med det men hade ju varit skoj att vara med längst fram och klarat en ny rekordtid. Men det får bli ett annat år då jag gissar att det går att åka betydligt snabbare bara fler hjälper till att dra. Nu låg mer än halva klungan på hjul större delen av loppet.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s